Tort Amalia
Tort Amalia

Tort Amalia

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Deserturi   544 afisari
 544 afisari

Tort economic

Ingrediente

  • 600 g zahăr
  • 15 ouă
  • 200 g făină
  • frişcă
  • vanilie
  • 1 l lapte
  • 500 g ciocolată

Mod de preparare

Topim 200 g zahar într -o tava, ungem pereții tăvii cu zahărul topit. Intr-un castron batem 10 ouă cu 200 g zahar, adăugăm 1 l apa sau lapte si vanilie dupa preferinte.

Punem compoziția în tavă și o băgăm la cuptor așezând o in altă tava mai mare in care am pus apa.

Cand compozitia incepe sa se inchege adăugăm compozitia de pandispan pe care o facem din 5 ouă, 200 g zahar, 200 g făină.

Punem ciocolată rasă pe deasupra.

Cand este gata lăsăm să se răcească după care o băgăm la frigider până a doua zi.

Răsturnam tava si o ornam dupa gust cu frişcă şi ciocolată.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Halva exotica cu seminte de caju, migdale , cocos si stafide

Creata de Trulio · 19 afisari
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Creata de Maria · 440 afisari
Tortul de rulade

Tortul de rulade

Creata de Claudia_1 · 657 afisari
Tort Strugurică

Tort Strugurică

Creata de Jeni81 · 584 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Omletă cu spanac și usturoi

Omletă cu spanac și usturoi

Creata de Dulceata22 · 4.1k afisari
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Creata de @bombonica · 4.3k afisari
Oua romanesti sau oua posate

Oua romanesti sau oua posate

Creata de Iulia · 4.2k afisari
Prajitura de post si tort de post

Prajitura de post si tort de post

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari