Este o reteta traditionala din America, usor de preparat, dar, deosebit de gustoasa.
Este economica, sanatoasa si delicioasa pentru cei mici.
Ingrediente
- 1 cartof dulce
- ½ cană unt moale
- 1 cană zahăr alb
- ½ cană lapte
- 2 ouă
- ½ linguriță nucșoară
- ½ linguriță scorțișoară
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 aluat tartă necopt
Mod de preparare
- Fierbe cartoful dulce în coajă timp de 40-50 minute. Pune apă rece peste el și înlătură-i coaja.
- Sfărâmfă cartoful într-un bol. Adaugă unt și mixează bine.
- Pune zahărul, laptele, ouăle, nucșoara, scorțișoara și vanilia.
- Bate totul cu un mixer la viteză medie până ce amestecul devine fin.
- Toară umplutura pe o foaie de tartă necoaptă.
- Coace totul la 175 grade Celsius timp de 55-60 minute.
- Tarta se va umfla ca un sufle, însă se va lăsa atunci când se va răci
- Este delicioasa !!