Supa crema de toamna cu dovleac si rosii
Supa crema de toamna cu dovleac si rosii

O supa delicioasa care se prepara mai mult toamna, cand dovleacul este proaspat.
Este deosebit de sanatos si este indicat sa se faca o cura de dovleac in fiecare toamna.
Este economic, delicios si sanatos.

Ingrediente

1 kg dovleac (cantarit dupa ce s-a curatat de samburi si coaja; am folosit dovleac placintar)

1 conserva rosii (de 425 ml)

1 ceapa

3 catei usturoi

50 ml vin alb sec

400 ml supa de pui

1 fir cimbru

1 varf lingurita nucsoara macinata

1 lingura unt

1 lingura ulei

sare, piper

Pentru servire

seminte de dovleac (usor prajite)

ulei din seminte de dovleac

rondele de carnati sau crenvursti

Portii: 5

Mod de preparare

  • In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie bine de tot. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga rosiile strivite cu furculita si se calesc inca 5 minute.

  • * puteti folosi si rosii proaspete in locul celor din conserva, le veti da pe razatoare, dar timpul de fierbere va fi mai mare de 5 minute; le fierbeti pana scad un pic si ajung la consistenta unui sos.

  • Se stinge cu vin si se lasa sa dea cateva clocote, doar pana nu mai simtiti miros de alcool venind din oala. Se adauga dovleacul taiat cuburi mai mici, cimbrul, nucsoara si supa de pui. Se adauga sare si piper negru macinat dupa gust. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac timp de 15 minute. Dupa acest timp se verifica sa fie bine fiert dovleacul.

  • Se scoate cimbrul din oala si restul se mixeaza in blender pana aveti un piure fin (cca 1 minut). Se drege de sare. Se adauga untul si se mai mixeaza scurt.

  • Se serveste calda, presarata cu seminte de dovleac prajite si stropita cu 1 lingurita ulei de dovleac. In locul crutoanelor de paine, daca doriti carne, puteti adauga rondele de carnati sau crenvursti fierti.
Lasa un comentariu | 1 comentarii
 •   • 

Some comments here!

Retete din aceasi categorie
Ciorbă de legume

Ciorbă de legume

Creata de Mary · 960 afisari
Supa crema de sfecla rosie si cartof

Supa crema de sfecla rosie si cartof

Creata de Irina · 478 afisari
Supă de roșii cu orez și brânză

Supă de roșii cu orez și brânză

Creata de Maria · 568 afisari
Ciorbă de perişoare

Ciorbă de perişoare

Creata de Maria · 667 afisari
Retete cu aceleasi etichete
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
CROISSANT ROMANESC

CROISSANT ROMANESC

Creata de Marioara Silvia · 2.8k afisari
Pate de linte

Pate de linte

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari
Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Musaca de linte - preparat ideal pentru familie

Creata de Marioara Silvia · 2.7k afisari