Sos excelent pentru paste, pentru cartofi, pizza,
este delicios si se prepara usor, nu este costisitor !
Roșiile conservate se decojesc și se taie mărunt.
Ceapa și morcovul se curăță, apoi ceapa se toacă, iar morcovul se dă prin răzătoare.
Usturoiul se pisează și verdeața se toacă.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă.
Se prăjesc împreună ceapa și morcovul, până când ceapa devine transparentă, iar morcovul se înmoaie.
Se asezonează cu sare și piper și se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă totul bine și se gătește timp de 2 minute.
După 2 minute, se adaugă roșiile conservate, busuiocul mărunțit și zahărul, se amestecă și se gătesc toate ingredientele împreună, aproximativ 7 minute la foc mediu, până când sosul devine mai consistent.
Se adaugă pătrunjelul tocat și se gătește încă 5 minute, după care se stinge focul.
Sosul de roșii după rețetă italiană este gata!
El poate fi servit atât cald, cât și rece, fie ca specalitate de post, fie combinat cu carne sau pește. De asemenea, acest sos poate fi folosit la prepararea pizzei, lasagnei sau a pastelor.