Sos de maioneză
Sos de maioneză

Sos de maioneză

Reteta postata de Maria  · 
Maria   Sosuri   1.5k afisari
 1.5k afisari

Ingrediente

  • 3 găbenușuri
  • 300 ml ulei
  • 2 linguri zeamă de lămâie sau sare de lămâie dizolvată în puțină apă
  • o jumătate lingură de muștar
  • sare

Mod de preparare

Se pun într-un castron gălbenușurile crude și muștarul, se presară cu puțină sare și se amestecă cu telul, picurându-se la încput cu câte puțin ulei, iar după ce s-a obținut consistența de maioneză se stopește cu câteva picături de apă rece. Se continuă să se toarne ulei cu intermitență, sub forma unei șuvițe subțiri.

După ce s-a terminat uleiul se adaugă după gust, zeamă sau sare de lămâie și se adaugă apă rece atât cât primește maioneza ca să nu iasa prea subțire.

Dacă se taie maioneza , atunci se ia un gălbenuș crud sau fiert și se freacă separat într-un castron sau într-o farfurie adâncă, cu puțină sare fină și 1/2 linguriță de muștar, după care se adaugă câte puțin din maioneza tăiată.

Ouăle trebuie să fie cât mai proaspete ș uleiul la temperatura camerei.

Maioneza tăiată se mai poate drege și cu puțină apă. Se pune într-un castron 1/2 lingură de maioneză taiată peste care se picură apă și mestecând tot timpul repede, se adaugă mereu câte puțin din maioneza tăiată și câte o picătură de apă, Când s-a legat, se adaugă restul de maioneză.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Sos de somon și dovlecei

Sos de somon și dovlecei

Creata de Maria · 565 afisari
Sos de nuci

Sos de nuci

Creata de Maria · 758 afisari
Sos tartar

Sos tartar

Creata de Maria · 577 afisari
Sos de zmeură și vanilie

Sos de zmeură și vanilie

Creata de Maria · 636 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Hamburger home-made din curcan

Hamburger home-made din curcan

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari
Oua umplute

Oua umplute

Creata de Marioara Silvia · 2.5k afisari
Burger de somon

Burger de somon

Creata de Mirela · 2.6k afisari