O reteta delicioasa si sanatoasa , in toate perioadele anului si pentru toate gusturile.
Usor de preparat si contine vitamine necesare familiei !!
Incercati, nu ezitati !! Sa aveti pofta !
Ingrediente
- 4 vinete frumoase, mari si bine coapte
- 3-4 căței de usturoi zdrobiți,
- 2 lingurițe boia picantă sau 1 lingurita de ardei rosi iuti pisati
- 2 lingurițe boia dulce
- 1 sau 2 linguriță chimion,
- 350 g pasta de rosii sau 1 cana de bulion
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- o mână de pătrunjel proaspăt tocat
- 2 linguri de măsline
- sare, piper, oregano,busuioc,
Mod de preparare
- se spala bine vinetele , se curata de coaja
- se taie in doua vinetele, peste ele se presara putina sare si o lingura de ulei, se pune la cuptor, pana se rumenesc, cca.25 minute, se scot vinetele din cuptor si se lasa putin la racit,
- in tigaie se pune uleiul si usturoul, se amesteca putin si se pune bulionul sau pasta de rosii, cum va place, apoi se puna putina apa si condimentele, se amesteca pe foc cca 5 minute, apoi se pune patrunjelul si zeama de lamie. Daca va place se mai poate aduaga 1 sau 2 linguri de ulei de masline sare si piper dupa gust.
Este delicioasa ! Sa aveti pofta !