3 fire de praz groşi
500 g carne tocată de vită
1 morcov
20 g rădăcină pătrunjel
20 g păstârnac
2 ouă
pătrunjel verde tocat mărunt
ianibahar
boia
pătrunjel uscat
tarhon,
curry
cimbru
Se spală bine și se taie 3 fire de praz mai groși în 2 sau 3 bucăți (doar partea mai albă), se scoate din fiecare astfel de bucată miezul, lăsându-se pentru umplut doar 2-3 straturi din fiecare bucată.
Miezul rămas se toacă mărunt, se adaugă peste 500 g carne tocată de vită, împreună cu un morcov, rădăcină de pătrunjel și păstârnac date pe răzătoarea mică.
În compoziția de carne mai adăugăm 2 oua, puțin pătunjel verde tocat mărunt, iar ca și condimente: sare, boia, ienibahar, pătrunjel uscat de la plic, puțin usturoi granulat, tarhon, puțin curry și cimbru.
Se amesteca tot, iar cu aceasta compoziție se umplu rulourile de praz scobite.
Se așează rulourile într-o tavă unsă cu puțin ulei, se acoperă prazul cu sos de roșii.
Preîncălzim câteva minute cuptorul la temperatura maxima, apoi băgăm tava, reducând temperatura.