Pentru compozitie:
Se spală merele si se curătă de coajă. Se dau merele pe răzătoarea mare . Scurgeam zeama lăsată de mere cu ajutorul unei site. Punem la călit merele stoarse intr-o tigaie impreună cu zahărul.
Se adaugă peste scortisoara, esenta de vanilie, grisul si se amestecă. După cateva minute de călit, se lasă compozitia deoparte la răcit. Intr-un bol incăpător se pune apa minerala, uleiul, zahărul, zeama de lămaie, vanilia si praful de sare.
Se amesteca ingredientele pană se dizolva de tot zaharul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitie. Se amesteca compozitia si se frămanta pană se obtine un aluat omogen si nelipicios. Aluatul obtinut se acoperă cu o folie alimentară apoi se dă la rece pentru aproximativ 20 de minute.
Aluatul se imparte in două părti egale. O parte de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Asezam aluatul intr-o tavă cu diametrul de 20/30 cm, tapetată cu hartie de copt.
Peste foaie se intinde uniform compozitia de mere pe toată suprafata foii.
Peste compozitie se intinde a doua foaie de aluat. Inteapăm cu furculita, din loc in loc, toata suprafata placintei cu mere.
Se introduce prăjitura in cuptorul preincălzit la 180 grade si se coace pentru aproximativ 30 min, pană devine aurie.