Un desert de toamna excelent pentru familie si musafiri,
pentru 4 Portii :
2: Spal merele si le tai pe fund 1 cm, cat sa poata sta in pozitie verticala. Scot mai mult de jumatate din miez cu o lingurita, pe care-l amestec in compozitie. Folosind amestecul de fructe uscate si sotate, nuci si miez de mar, umplu bine, cu varf, merele, astfel incat zeama care se va forma sa ramana in interiorul merelor. Le pun intr-o tava cu hartie de pergament si putin unt si le dau la cuptor, la 170°C
3: Prepar sosul de vanilie. Pun la foc laptele, zaharul, esentele si zaharul vanilat. Cand incep sa fiarba, adaug galbenusurile si amestec continuu la foc mic, pana ce compozitia se ingroasa. Iau de pe foc si las un pic la racit.
4: Pun pe platoul de servit sosul de vanilie, merele umplute si decorez cu frunzulite de menta si fructele de padure preferate. Se serveste cald, insotit de vin dulce de desert.