Îngheţata de fistic:
Bateţi gălbenuşurile împreună cu zahărul. Adăugaţi laptele şi puneţi toată compoziţia la foc mic. Amestecaţi până începe să fiarbă.
Strecuraţi compoziţia, adaugaţi fisticul măcinat şi lasăţi la răcit.
Între timp, pregătăţi frişca. Amestecaţi cele două compoziţii, frişca şi laptele cu fistic. Puneţi totul într-o cutie cu capac şi se lasă 3-4 ore la congelator.
Îngheţata de vanilie:
Puneţi laptele la fiert. Când începe să dea în clocot, adaugăţi pliculeţele de zahăr vanilat şi lasăţi să fiarbă la foc mic.
Într-un vas, bateţi ouăle împreună cu zahărul. Adaugaţi laptele cald, amestecaţi şi puneţi iar pe foc. Fierbeţi până se îngroaşă compoziţia, iar apoi amestecaţi, lasăţi la răcit şi băgaţi la congelator.
Îngheţata de zmeură:
Pasaţi zmeura cu blenderul.
Separat, amestecaţi zahărul cu laptele, adaugaţi zahărul vanilat şi puneţi totul la fiert, la foc mic, amestecându-se continuu, până se topeşte zahărul. Lăsaţi să se răcească, apoi amestecaţi cu zmeura pasată. Puneţi totul într-o cutie şi băgaţi la congelator.
Îngheţata de caise:
Spălaţi caisele, curăţaţi-le de coajă şi pasaţi-le cu blenderul.
Bateţi gălbenuşurile, adaugaţi zahărul şi laptele, amestecaţi bine şi puneţi totul pe foc mic, până se îngroaşă compoziţia.
Lăsaţi să se răcească, apoi adaugaţi în compoziţie caisele pasate şi frişca. Amestecaţi bine, iar apoi puneţi într-o cutie şi bagaţi la congelator.
În pahare de îngheţată se pune câte o cupă din fiecare aromă, apoi se ornează cu bucăţi de căpşuni şi kiwi, cu stafide şi bucăţele de ciocolată.