Ușor de pregătit!!!
Pasul 1
Boabele de năut se țin în apă la temperatura camerei la înmuiat peste noapte înainte de preparare. Trebuie să adăugați 4 căni de apă la o 1 cană de năut până când se umfla.
Pasul 2
Următoarea zi se pun la fiert boabele de năut în aceeasi cantitate de apă menționată mai sus.
Năutul se lasă la fiert 1 oră – 1 oră și jumătate, până când boabele devin moi și pot fi ușor de sfărâmat.
Între timp,se zdobește usturoiul și se stoarce lămâia.
Pasul 3
După ce s-a fiert năutul, scurgeți apa într-un bol și păstrați puțină apă pentru a mai adăuga dacă humusul se dovedește prea tare.
Pasul 4
Pasați boabele de năut la blender, împreuna cu tahini (pasta de susan care fie se cumpără de la magazin, fie se prepară ușor în casă), lămâia, usturoiul, uleiul de măsline și sarea/piperul adăugate după gust.
Amestecul trebuie să fie moale și cremos. Dacă este prea tare, mai adaugați putin din apa în care a fost fiert năutul.
Poftă bună!