Spalaţi carnea, tăiaţi bucăţi subţiri şi puneţi într-o cratiţă cu fundul mai gros. Adaugaţi ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi călişi în ulei. Condimentaţi cu sare şi puţin piper şi stingeţi cu vin îndoit cu apă, adăugat treptat.
Fierbeţi înăbuşit 40 de minute, până când se pătrunde carnea, amestecând din când în când.
Între timp, tăiaţi baconul fâşii, ardeii graşi în felii. Curăţaţi roşiile de coajă şi tăiaţi-le cubuleţe. Adaugaţi mai întâi baconul şi după 20 de minute pasta de roşii diluată în jumătate de pahar de apă, ardeii graşi, roşiile şi ardeiul iute fin tocat.
Fierbeţi în continuare şi adaugaţi câte puţină apă dacă sosul a scăzut prea mult.
Adăugaţi după gust cu sare, piper, boia de ardei şi se lăsaţi pe foc, doar până când sosul devine consistent.
Adăugaţi pătrunjel verde.
Se serveşte fierbinte, iar cine doreşte mai poate adăuga şi câte o lingură de smântână.