Branza de vaca se sfarama bine cu furculita impreuna cu painea inmuiata in apa si bine soarsa. Se adauga galbenusurile, se amesteca, apoi albusurile batute spuma tare, cu care se amesteca usor. Compozitia va fi mai spumoasa, dar nu se amesteca prea mult, si nici nu se adauga altceva.
Se ia cate o lingurita plina din compozitie, se pune pe o foaie acoperita cu putina faina. Cu o lingurita se face loc la o pruna mai mica sau jumatate de pruna, Se aduna usor branza in jur cu mana fara sa se preseze tare, se dau bine prin faina. Trebuie sa fie inchisa peste tot sa nu se vada umplutura. Se aseaza pe foaie pana se termina toate.
In acest timp trebuie sa fiarba apa cu o lingura de sare (intr-o cratita de 3l se pune jumatate apa). Daca nu clocoteste, galustele se vor imprastia. Se pun toate si se lasa 2-3 minute sa se prinda, apoi se misca putin cu lingura ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei.
Se pune capacul si se lasa sa dea in clocot, dupa care focul se face mai mic. Se fierb in jur de 10 minute. In acest timp se pune intr-o tigaie mai larga sau o cratita, ca sa le cuprinde pe toate, 50g de unt si 3 linguri de pesmet. Se prejeste putin.
Cand sunt fierte galustele se scot si se intorc prin pesmet. Se servesc imediat calde, pudrate cu zahar. Aceste galuste se pot face si simple fara prune. Compozitia sa face la fel, si fierb tot 10 minute, se trec prin unt cu pesmet sau se servesc cu unt si smantana. Sunt foarte fragede.