Croissantul, la micul dejun, este cel mai delicios preparat, pentru toata familia.
Cu putine ingrediente, cu mai multa rabdare preparati cel mai minunat croissant romanesc.

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 5 g sare
  • -200 ml apa calduta
  • 25 g unt topit
  • -250 g unt
  • 100 g zahar,

Mod de preparare

  • -se framanta un aluat din primele 5 ingrediente , faina,25 gr. unt, drojdie,sare, apa calduta. Daca robot este excelent, se framanta mai bine.
  • - se aseaza aluatul intr-un bol uns cu ulei care se acopera cu folie; se lasa la dospit o ora;
  • - 250 g unt se aplatizeaza in forma de patrat cu latura de 14 cm, intre doua foi de hartie de copt; se pune in frigider;
  • - se intinde aluatul pe blatul de lucru usor infainat; trebuie sa ajunga la dimensiunile unui patrat cu latura de 20 cm;
  • - peste patratul de aluat se aseaza patratul de unt, rotit la 45 de grade fata de primul; se acopera untul cu colturile patratului de aluat;, apoi se intinde totul in forma de dreptunghi cu laturile 45 x 15 cm, se impacheteaza in 3, apoi se lasa in frigider 30 de minute;
  • - se repeta operatiunea intins + impachetat in 3 de 2 ori;
  • - se intinde din nou aluatul in forma de dreptunghi 45 x 15 cm, se presara zahar (cam 50 g), se impatureste in 3; se intinde din nou, la dimensiunile de 40 x 30 cm, se presara zahar (50 g), apoi se taie in 12 patrate cu latura de 10 cm (4 x 3 patrate);
  • - se unge cu unt o tava pentru 12 briose; se aduna colturile fiecarui patratel de aluat si se aseaza in tava; se presara zahar deasupra si se lasa la dospit, acoperite, intr-un loc ferit de curenti de aer, 30 de minute;
  • - se incinge cuptorul la 220 grade C; se coc prajiturelele timp de 30-40 de minute,
  • - se lasa la racit in tava cateva minute (nu mult, altfel nu se mai desprind), apoi se scot pe un gratar.
  • se servesc calde sau reci,

Sunt delicioase

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Tăieţei de casă

Tăieţei de casă

Creata de Maria · 891 afisari
Aluat pentru orice tip de plăcintă

Aluat pentru orice tip de plăcintă

Creata de Maria · 645 afisari
Saleuri cu drojdie de bere şi chimen

Saleuri cu drojdie de bere şi chimen

Creata de Maria · 756 afisari
Aluat fraged pentru cornuleţe umplute

Aluat fraged pentru cornuleţe umplute

Creata de Maria · 725 afisari
Retete cu aceleasi etichete
Galuste cu prune cu branza de vaca

Galuste cu prune cu branza de vaca

Creata de Cristina · 4.1k afisari
CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

CUM SE PREPARA PESTO CU BUSUIOC, reteta traditionala din Genova

Creata de Marioara Silvia · 4.2k afisari
Pască cu brânză dulce şi stafide

Pască cu brânză dulce şi stafide

Creata de Irina · 4.2k afisari
PRAJITURA COPILARIEI NOASTRE : CARTOF

PRAJITURA COPILARIEI NOASTRE : CARTOF

Creata de Marioara Silvia · 3.0k afisari