Ce poate fi mai sanatos si usor de preparat, decat conopida la cuptor ??
Este o reteta simpla si usor de preparat, mai ales toamna cand conopida noastra se gaseste in piata.
Delicios, sanatos si foarte gustos !!
Ingrediente
- O conopidă tăiată în buchețele
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Pudră de usturoi
- După gust, se pot folosi și alte condimente, de exemplu boia, curry, etc.
Mod de preparare
- Înainte de a băga o conopidă la cuptor, se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt care să reziste la 200 de grade C.
- Într-un bol mare se pun buchetele de conopidă, uleiul și condimentele și se amestecă bine. Apoi, buchetele condimentate se întind pe hârtia de copt într-un strat egal.
- Se lasă la cuptor timp de 25 – 30 de minute sau până când conopida capătă nuanțe aurii.
- Conopida la cuptor se poate servi fierbinte sau rece și chiar se poate pune în salate.
- un deliciu , cu vitamine si sanatate !!