Carnea slaba de porc si vita se trece prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in apa si bine stoarsa, ceapa tocata si calitata 2 minute in 2 linguri de ulei si usturoiul. Daca aveti deja carne tocata, amestecati aceste ingrediente intr-un bol.
La compozitie se adauga oul, un varf de lingurita sare, un vard de cutit de piper, jumatate din mararul si patrunjelul tocat. Se amesteca bine, apoi se ia cate o lingurita din compozitie si se pune pe o foaie de copt presarata cu faina si se da forma rotunda ca nucile mai mari. Vor rezulta circa 18 bucati.
Pe masura ce se fac se aseaza una linga alta intr-o cratita unsa cu ulei. Cand sunt gata se stropesc deasupra cu 3 linguri de ulei. Se pun la cuptor 30-40 de minute, adaugand cate o lingura de apa ca sa nu se arda sosul.
Cand sunt rumenite putin se pune sucul de rosii (sau pasta de tomate) si putin apa ca sa se formeze un sos potrivit de acru, care sa cuprinda chiftelele.
Se pune o foaie de dafin, marar sau patrunjel tocat, se mai lasa 5 minute la cuptor. Sosul se va ingrosa de la faina in care au fost date chiftelele. In loc de foaie de dafin se poate pune tarhon.