Aluat pentru orice tip de plăcintă
Aluat pentru orice tip de plăcintă

Ingrediente

1 kg făină 000

15 g sare

10 g oţet de 9 grade

10 linguri ulei si margarină

Mod de preparare

La 1 kg de faină puneţi 15 gr de sare,10 gr de oțet de 9 grade (dar sa vă fie mai usor un capac are exact 10 gr). cu aproximație în jur de 600- 650 ml apă.

După ce coca este fragmentată până primește un luciu ca de catifea, formați bile de 90 grame.

Ungeţi bine toate bilele cu margarină care este amestecată cu ulei, aceasta compozitie trebuie sa fie ca o crema.

După ce le- aţi terminat de uns le presăraţi puțin si le lăsaţi acolo cam o ora sa se lase bine coca Si cand s-a lăsat bine începeţi să întindeţi coca, iar apoi o luaţi şi o zvantaţi un pic, apoi o întindeţi, o umpleţi cu conţinutul dorit, o împăturiţi şi o puneţi la cuptor.

Lasa un comentariu |
Retete din aceasi categorie
Tăieţei de casă

Tăieţei de casă

Creata de Maria · 888 afisari
Saleuri cu drojdie de bere şi chimen

Saleuri cu drojdie de bere şi chimen

Creata de Maria · 750 afisari
Aluat fraged pentru cornuleţe umplute

Aluat fraged pentru cornuleţe umplute

Creata de Maria · 724 afisari
Cocorada cu branza

Cocorada cu branza

Creata de Felicia7 · 896 afisari
Retete cu aceleasi etichete
FOCACCIA CU BRANZA

FOCACCIA CU BRANZA

Creata de Marioara Silvia · 3.0k afisari
Prajitura de Pasti cu iaurt

Prajitura de Pasti cu iaurt

Creata de Mirela · 2.6k afisari
Tarta cu cartofi

Tarta cu cartofi

Creata de Marcela · 2.8k afisari
Tarta cu feta si carpaccio de zucchini

Tarta cu feta si carpaccio de zucchini

Creata de Marcela · 2.6k afisari