Mierea de rapiţă este obţinută din rapiţa sălbatică, o plantă bogată în proteine, carbohidraţi, glucide, lipide, în minerale precum bor, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, în vitaminele A, B1, B2, B3, C şi betacaroten.
Mierea de rapiţă este un remediu eficient în bolile renale, de stomac, cardiace, respiratorii şi în osteoporoză. De asemenea, poate fi folosită profilactic, prevenind afecţiunile hepatice, pancreatice şi splenice. Mai mult, graţie proprietăţilor sale antibacteriene, această miere distruge bacterii precum streptococul, stafilococul si heliylcobacter pori.
Graţie oligoelementelor pe care le conţine (bor şi calciu), mierea de rapiţă este recomandată şi în reumatisme. Mierea de rapiţă are şi efecte sedative şi relaxante, fiind recomandată persoanelor care se confruntă cu un nivel ridicat de stres, cu depresie şi anxietate sau cu insomnie.
Poate fi consumată oricum: în ceai, cafea şi lapte sau unsă pe pâine cu unt.
O reţetă simplă de mască pe bază de miere de rapiţă este următoarea: se amestecă o linguriţă de miere cu 5-6 picături de ulei de argan şi se aplică pe faţă. Se îndepărtează după 10-15 minute şi se clăteşte cu apă. Are acţiune nutritivă şi hidratantă, nemaifiind nevoie să aplici cremă de faţă în ziua în care ţi-ai făcut masca.
Cum recunosti mierea de rapita? Culoare specifica mierii de rapita este aproape alba. Ea nu este niciodata lichida, decat daca a fost trecuta prin anumite procese care i-au diluat drastic proprietatile si beneficiile.