14 februarie- ziua speciala a tuturor !! Stiti cine a fost Sf. Valentin ??
14 februarie- ziua speciala a tuturor !! Stiti cine a fost Sf. Valentin ??

14 februarie- ziua speciala a tuturor !! Stiti cine a fost Sf. Valentin ??

Articol postat de Yummy  ·   · 60 afisari
Articol postat de  Yummy  ·  60 afisari

Ziua de 14 februarie, este o zi speciala, pentru ca trebuie sa preparam meniuri grozave, pe care le vom servi cu drag, iar de pe masa nu trebuie sa lipseasca cadourile, bliletelele, florile si mai ales ghioceii, minunea si vestitorii primaverii !!

Sanatate si bucurii , in fiecare zi , chiar si de Ziua Infragostitilor, de Sf. Valentin !

Stiti cine a fost Valentin ??

Valentin a fost un preot care in timpul domniei imparatului Claudiu al II-lea a fost condamnat la moarte. Se pare ca preotul Valentin era singurul care ii ajuta pe tineri sa se casatoreasca in secret, dupa ce imparatul a interzis casatoriile si logodnele in Roma, considerand ca soldatii necasatoriti se luptau mai bine decat cei casatoriti. 

Se spune ca, in timp ce se afla in inchisoare, Valentin s-a indragostit de fiica oarba a temnicerului sau si i-a redat in mod miraculos vederea. Inainte de executia sa, se presupune ca i-a trimis iubitei sale un bilet de adio pe care s-a semnat „De la Valentinul tau”.

In 496, papa Gelasius a oficializat data de 14 februarie ca ziua Sfantului Valentin. Treptat, 14 februarie a devenit ziua in care se facea schimb de mesaje de dragoste, iar Valentin a devenit sfantul patron al indragostitilor. Ziua era sarbatorita prin trimiterea de cadouri cu mesaje de dragoste.

Sfantul Valentin este sarbatorit si astazi tot prin cadouri facute persoanei iubite sau prin alte traditii dobandite in tim

Lasa un comentariu |